Saturday, November 2, 2013

K E S E D A R A N

Posted by FARAH at 10:00 AM 0 orang suke baca entry saya Links to this post
couple 20 tahun sekali pun , kite takkan kenal siape die sebenarnye ...

kalau care nye itu tidak meletakkan ALLAH nombor 1 ,

tak takut pada ALLAH ,

dia sedang persembahkan cinta yang rapuh yang sementara ...

dan cinta itu takkan bawa bahagia ...

TETAPI ,

kalau cinta kerana ALLAH ,

ALLAH takkan lenyap ,

dan cinta itu pon takkan lenyap ^^


Wednesday, October 30, 2013

P A D A M

Posted by FARAH at 11:08 AM 0 orang suke baca entry saya Links to this post
padam kan semua nya

lupakan segalanya

hapuskan semua perkara

jangan diingatkan lagi

ini semua demi mase depan

FOCUS FARAH FOCUS !

BUKAN SENANG

Posted by FARAH at 2:25 AM 0 orang suke baca entry saya Links to this post
nak suami soleh , kene lah jadi solehah dulu .

nak suami baik , kene lah jadi baik dulu .

nak suami rajin , kene lah jadi rajin dulu .

nak suami yang tak tinggal solat , jangan lah tinggal solat .

nak suami yang boleh membimbing kite ke jalan allah .

nak suami yang boleh jage kite hingga hujung nyawa .

nak suami yang boleh bawa kite ke syurga .

nak suami yang macam abah kite tak jemu jemu jage dari kite lahir sampai lah sekarang .

nak suami yang macam abah kite , selalu sabar dengan karenah kite *iloveyouabah*

p/s: i love u bakal suami ^^

Sunday, October 6, 2013

R I N D U

Posted by FARAH at 7:57 PM 0 orang suke baca entry saya Links to this post
gua rindu DIA
gua rindu nak jalan jalan dgn DIA
gua rindu nak shopping dgn DIA
gua rindu nak gossip dgn DIA
gua rindu nak ngumpat dgn DIA *kadang2*
gua rindu nak dgr cite baru pasai DIA
gua rindu nak tgk ape yg terbaru dari DIA
gua rindu nak dengar DIA mengadu
gua rindu nak tgk DIA meleleh hingus sebab kepedasan *kikikikikikikikikiki*

gua rindu DIA

DIA yang bernama SUHANA SAMSUDDIN aka SI SEPET ^^

*tapi sekarang ni dah tak nampak dah ke-sepet-an tu sebab die dah pakai contacts lens :))

Monday, September 30, 2013

Degree Life

Posted by FARAH at 6:55 PM 0 orang suke baca entry saya Links to this post
gua dalam kelas qmt ni .. subjek yg gua rase SUSAHHHNYEWWWW!!! dah la lecterur ni ajar laju ... bile kkite tanye ape yg kite tak faham , die mcm marah je .. nak jawab soalan yg aku tanye mesti mengeluh panjangggg........... oh,lupe nak cakap.. aku dapat lecterur yg dah pencen.. sepatutnye bile dah pencen ni duduk je la rumah jage cucu ke bekebun ke and etc.. ni tak, die bantai p jadi lecterur part time .... ayooo amaaa apaaaa ... why aku dapat lecterur yg same baye dgn bapak aku ??? sabau je la...

aku harap aku dapat belajar dengan jayanye.. insya allah A+ untuk subjek qmt n yg lain :D

*aku dalam lab ni, die bagi rehat. komputer besepah. so aku gune kan mase yg de* ngeh3x


Sunday, September 23, 2012

JODOH BUKAN KITE YANG TETAPKAN...

Posted by FARAH at 9:44 AM 0 orang suke baca entry saya
aku tahu jodoh bukan kite yg tetapkan .. 
tp kite harus mencari siapakah jodoh kite .. 
kite taktahu siape jodoh kite yang sudah tertulis di luth mahfuz tu ..
tp kite harus berusaha utk mencari siapa jodoh kite yg sebenarnye .. 

jika sekarang kite sudah ade pasangan ,
pasangan itu belum tentu lagi akan menikahi kite ..
sayang cinta rindu yg teramat sgt pon dekat si dia ..
kalau di luth mahfuz name kite n pasangan kite tu tak tertulis ..
tak kawen jugak laa kite ..

andai kate kite putus hubungan suatu hari nnt ..
itu bukan bermakne awak tidak baik ..
TAPI ...
di LUTH MAHFUZ tidak tercatit pun name kite ..

mungkin tuhan kurnia kan pasangan yg terbaik utk awak ...
awak akan bahagia dgn pasangan awk suatu hari nnt ...


p/s : i love u bakal suami ^^

Friday, June 29, 2012

HAPPY 20TH BIRTHDAY SUHANA SAMSUDDIN

Posted by FARAH at 12:54 AM 0 orang suke baca entry saya Links to this post

HELLO .. HYE .. ASSALAMUALAIKUM ..

pada tanggal 27.6.2012 haritu sahabat aku suhana samsuddin,

                                                Bandar Kuala Lumpur-20120127-00223

umurnya telah genap 20 tahun .. hahaha .. die dah tua .. die dah tu .. dah takde belas belas lagi dah .. bhahaha .. Open-mouthed smile  nasib baik birthday aku lambat lagi Open-mouthed smile huhu .. nampak tak aku lagi mude daripada kau ? hehehe … walaupun umur kau dah 20 tahun , badan kau tetap ,macam tu kan ? tak nak besar besar jugak kan … hahaha … sabar je la sue .. bersyukur dengan kurniaan tuhan ok … kikiki …

tahun lepas birthday kau sempat jugak la kami sekelas celebrate .. tapi tahun ni , tak dapat la nak celebrate .. sebab kau jauh nun disana ! tu lah kau .. siape suruh amek fastrack ?? kan dah jauh dgn kami Sad smile wuwuwuwuuu . sedih tau . kalau tak , boleh main baling2 telur+tepung kat kau .. kikiki Open-mouthed smile*terharu sangat sangat , teringat kisah tahun lepas*

aku ade beli hadiah untuk kau .. nanti kite jumpe , aku bagi .. ok ?

pesanan untuk suhana:

                    430412_3427443965707_1258530943_3491724_1249516433_n

aku doa kan kau berjaya dunia akhirat. dengar cakap orang tua ye suhana. jangan melawan cakap diorang. belajar rerajin, buat mak ayah kau bangga dengan kau ok. aku tahu kau boleh buat yg terbaik. kau pandai sue,jangan sia sia kan peluang yang ade. aku bersyukur sangat sebab dapat kawan macam kau. kau dah ajar aku macam macam sue. kau lah sahabat sejati aku sebab susah senang aku , kau mesti ade. kau banyak tolong aku,bagi nasihat kat aku,bagi semangat kat aku. terima kasih banyak banyak sue. aku harap persahabatan kite kekal hingga ke syurga. aku sayang kau Smile

                             542157_3842009569588_1258530943_3671037_550875047_n

 

♥ FarahFantasi ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea